Til tonerne af en feststemt Steffen Brandt rundede TV2 Smukfest 2016 af i weekenden. Men selvom Danmarks næststørste festival netop er slut, er der langt fra tomt i Bøgeskoven. For mens de mange tusinde gæster har forladt festivalpladsen, er blandt andre Knud Gade rykket ind for at rydde pladsen.

– Vi startede allerede mandag morgen kl. 6, og på en uge skal hele Bøgeskoven være ryddet. Vi har i alt otte mand og kraner i Skanderborg, og de arbejder alt, hvad de kan for at blive færdige til tiden. Det skal gå stærkt, men vi har samarbejdet med Smukfest i flere år, og vores mandskab er godt gearet til at klare afrigningsopgaven, forklarer direktør i Knud Gade, Martin Gade.

Knud Gade indtog allerede i uge 25 Bøgeskoven i Skanderborg, hvor de var med til at bygge festivalpladsen op fra bunden.

– I de første tre uger havde vi fast to mand i Skanderborg. Siden har antallet varieret efter behov. Vi hejser og flytter meget forskelligt udstyr, og igen i år var vi med til at sætte festivalpladsen og campingområdet op. Det er en spændende opgave, som kræver et dygtigt mandskab med fuld kontrol over mobilkranerne, for der er ikke meget plads at manøvrere rundt på inde i skoven, forklarer Martin Gade, der roser samarbejdet med de mange frivillige.

– Som alle andre festivaler er Smukfest båret af frivillige. I Skanderborg er der mere end 12.000. Antallet er imponerede, og vi har et fortræffeligt samarbejde med et lille udsnit af dem i løbet af festivalen. Ånden og stemningen er fantastisk, så selvom der er pres på, er det en opgave, vi ser frem til at løse hvert eneste år, siger Martin Gade.