Over smøregraven i værkstedet holder Knud Gades nye kæmpekran fra italienske Effer. Mekanikerne pusler om de sidste deltaljer, inden den specialfremstillede 175 t/m kranbil skal ud på de danske byggepladser og imødekomme en stigende efterspørgsel på løftekraft.

– Kranen skal bl.a. bruges til at hejse og montere facader, elementer og lignende i byggeprojekter. Efterspørgslen er så stor, at vi faktisk har bestilt to mindre kranbiler mere for at følge med, siger Martin Gade.

Selve kranen måler 45 meter vandret, og den når op omkring de 49 meter, når den er fuldt oprejst. Kranen er så stor, at dens fly-jib er nødt til at være på en separat anhængervogn under transport.

– Det var en udfordring af fremstille kranvognen, fordi dens vægt ikke må overstige 32 tons. Hvis den vejer mere, må kranvognen ikke køre med gods. Derfor er flere dele bilen fremstillet i aluminium for at reducere vægten, forklarer Martin Gade.

Kranvognen er en af de største i Knud Gades vognpark. Den opfylder blandt andet kundernes behov for at kunne hejse og montere tungt materiale højere og længere op i større byggeprojekter.