Rene Hartvig Nielsen 5

René Hartvig Nielsen har været voksenlærling i Knud Gade A/S. I dag er han fuldtidsansat og kører med blandt andet containere og jord. I serien af medarbejderhistorier fortæller han om sin læretid og arbejdsdag. Mød også kørselsdisponent Alex Larsensmed Palle Wohlert og kranfører Jim Meyer.

Hvad laver du?

I min læretid var jeg gennem hele møllen og lærte om alt fra maskinflytning til udlægning af køreplader, kraning, kørsel med containere, hejs af glas og sikkerhed.

Det var nogle spændende år, hvor jeg blandt andet arbejdede med at manøvrere forskellige lastbilmonterede kraner, ligesom vi lærte at beregne, hvordan du løfter og flytter dit gods.

I dag arbejder jeg primært med containertømning og kørsel med muld, sand, grus og granitskærver.

Hvad kan du godt lide ved dit arbejde?

Nogle vil sikkert synes, at jeg har et lidt kedeligt arbejde. Men jeg nyder virkeligt at arbejde med containertømning og kørsel og aflæsning af eksempelvis muld, sand, grus og granitskærver hos både private og til erhvervsbyggerier. Der er god variation i jobbet.

Jeg har en spændende og afvekslende arbejdsdag. Nogle dage når jeg ud til 8 forskellige kunder. Så er der drøn på. Andre dage når jeg ud på 3-4 byggepladser. Jeg kan godt lide dialogen med kunderne. Vi snakker om, hvordan opgaven løses bedst. Det er vigtigt for kundernes arbejdsflow, at containeren tømmes rettidigt og står det rigtige sted.

Hvorfor er Knud Gade en god arbejdsplads?

Knud Gade er god arbejdsplads. Både som lærling og som fastansat medarbejder. Jeg kom fra et lagerarbejde og var helt grøn inden for transportbranchen. Mine kolleger har været tålmodige og dygtige til at lære fra sig.

Mine chefer og kolleger har troet på mig og være flinke og forstående, når jeg havde udfordringer med en opgave. Samtidig er de meget fleksible og finder altid en løsning, hvis jeg eksempelvis skal have fri til noget sammen med børnene. Det betyder meget for mig.

Kan du anbefale andre at søge lærlingeplads eller arbejde i Knud Gade?

Ja, helt sikkert. Hvis du er klar til at give den en skalle, får du det som blommen i et æg. Jeg havde kørekort til lastbil, da jeg startede. Men jeg har fået certifikat til både lille og stor kran, følgebil og ADR.

Alle er helt nede på jorden, og det er hyggeligt, når vi holder sociale arrangementer eller griller en fredagspølse på værkstedet i Vejle. Jeg synes virkeligt, at unge mennesker skal give transportbranchen en chance. Der er mange spændende jobs med en afvekslende arbejdsdag og masser af hestekræfter.

Rene Hartvig Nielsen 3

Fakta

Navn: René Hartvig Nielsen
Job: Lastbilchauffør
Ansættelse: Startede i voksenlære 2020, udlært i 2021
Arbejdstid: Fuldtid